WELKOM OP DIT WEBLOG.
Dit weblog is bedoeld om namen en opmerkingen te verzamelen van mensen die graag willen dat het boek van Nederland Leest dit jaar ook in een groteletterversie verschijnt.

zaterdag 17 januari 2009

Verzoek aan de CPNB






















Gerard Dou (1613-1675)
Oude vrouw lezend in een lectionarium, ca. 1630

Veel lezers zijn voor hun leesplezier aangewezen op groteletterboeken. Gelukkig zijn veel titels in allerlei genres als groteletterboek verschenen. Maar de boeken van Nederland Leest zijn tot nu toe alleen in 'gewone druk' uitgebracht. Daar zouden wij graag verandering in zien komen en wij willen de CPNB daarom vragen van het Nederland Leest-boek ook een versie in grote letter uit te brengen. Nederland Leest is immers bedoeld voor álle bibliotheekleden.

Als u er ook zo over denkt, vermeld uw naam en eventueel uw functie dan onder 'reacties' (aan het eind van dit bericht). Het zou fijn zijn als u ook een korte motivatie wilt geven.

De reacties zullen t.z.t. aan de CPNB worden aangeboden ter ondersteuning van het verzoek.


Toevoeging op 22-1:

Verschillende mensen hebben inmiddels gevraagd waarom er niet meteen ook een verzoek om een luisterboek van Oeroeg te maken wordt ingediend. Ik zou het heel mooi vinden als zo'n luisterboek er kwam, maar ik denk dat het al lastig genoeg zal zijn om de CPNB ervan te overtuigen dat er in elk geval een groteletteruitgave moet komen. Vorig jaar is zelfs dat niet gelukt, terwijl er toen ook mensen hun best voor hebben gedaan.

Wat betreft het luisterboek is er wel goed nieuws, want dit schreef Miranda Leurink in een reactie:


Natuurlijk komt het boek ook in Daisyrom uit; het is al een aantal jaren gebruikelijk dat boeken in zulke acties, denk ook aan de (kinder-)boekenweekgeschenken, gelijktijdig met het gedrukte boek als gesproken versie uitkomen. Het is dan verkrijgbaar voor de mensen met een leeshandicap (blind, slechterziend, dyslectisch) bij Loket Aangepast Lezen.

Miranda Leurink Accountmanager Bibliotheken Dedicon (producent in opdracht van VOB en Loket Aangepast Lezen)

Dus voor de klanten van het Loket aangepast-lezen komt het boek t.z.t. beschikbaar als daisyrom.

Laura Meijer suggereerde in haar reactie om het boek ook als downloadbaar geluidsbestand op de site van Nederland Leest te zetten. Ik kan niet alle consequenties hiervan overzien (rechten e.d.), maar ik vind het op het eerste gezicht een prima idee.

Van Oeroeg is overigens al een luisterboek op cd te koop, voorgelezen door Hella Haasse zelf. Hier is een fragment te beluisteren.


189 opmerkingen:

De Eeuwige Bron zei

Geweldig initiatief Schrijver. Vorig jaar was er inderdaad een versie voor laaggeletterden. Helaas was de inhoud wel heel erg simpel en er werd nauwelijks naar gevraagd. De overschotten kon je met goed fatsoen niet meegeven aan de te laatkomers.
Cis Mercy - medewerker inlichtingenwerk - OB Vlissingen, OB Goes en Medischische bibliotheek

NL in GL zei

@ Cis,
Dank voor je reactie! Een moet de eerste zijn en dat was jij. Hopelijk zullen er nog veel volgen.

NL in GL zei

@ Henk,
Oeroeg is zelfs een paar jaar geleden nog in grote letter verschenen bij Uitgeverij XL. Er is dus neem ik aan zelfs een digitale versie van het 'zetsel'.
Of je nu Nederland Leest al dan niet een warm hart toedraagt, het principe is dat het voor álle bibliotheekleden bedoeld is. Daar horen dus de grootletterlezers bij.

westhernl zei

Ik steun deze actie van harte! Ik hoop dat dit jaar héél Nederland kan lezen door een CPNB grootletteruitgave van het boek Oeroeg.

Esther Westerveld, collectieadviseur, ProBiblio

Anoniem zei

Wij hebben inderdaad wel eens de vraag gehad of het Nederland Leest boek ook in grootletter verkrijgbaar was. Ik zou het een goed initiatief vinden en zeker met de titel van dit jaar dat veel ouderen zal aanspreken!
Sjoukje Jukkema, Bibliotheek Hilversum.

steenwijk23 zei

het lijkt mij een goed initiatief om ook een grote letter editie van het Nl leest-boek aan te bieden.
gewoon eens uitproberen dit jaar met het boek Oeroeg lijkt mij!
Joke van der Veen
specialist jeugd-en jongeren
bibliotheek kop van overijssel

Anoniem zei

Een geweldig initiatief. Als medewerkster collecties verzorg ik al jaren het verzenden van leeskringkoffers van ProBiblio aan de bibliotheken in Noord- en Zuid Holland. Het zou geweldig zijn als ook de mensen die in leeskringen GLB boeken lezen mee kunnen doen in de leeskring met een GLB boek van Nederland Leest. Ik sta volledig achter dit initiatief.

Petra Tol
medewerkster Netwerkbibliotheek
ProBiblio, Hoofddorp

Nieuwshonger zei

Wij van Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijk steunen deze actie van harte.Vooral voor dit boek zou een grootletter uitgave een prima cadeau zijn tijdens Nederland Leest.
Gerda van Duijvenvoorde BSFO en Riet van Oosten CKL Noordwijk

Anoniem zei

Goede actie, sta er helemaal achter!

Erica Meijer
directeur bibliotheek Duinrand

Anoniem zei

Goed initiatief, ik steun dit van harte.
Ingeborg Versprille, senior informatiespecialist.

DerkBernard zei

Ik steun dit initiatief van harte!Bernard Grevink, Biblioservice Gelderland

Anoniem zei

Helemaal mee eens en ik steun daarom gaarne dit initiatief.

Hans Krol (Heemstede)

Con zei

Ik vind het een goed idee en wil er graag mijn naam aan verbinden mijn beste collega!

Anoniem zei

Goed idee! Ook mensen die niet (meer) goed kunnen zien zoals mijn moeder, diverse ooms en tantes moeten het verhaal kunnen lezen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor uitgaven in het kader van "Nederland leest", maar dit zou een goed begin zijn.

Anoniem zei

Fantastische actie, waarom ook niet gelijk hieraan koppelen een uitgave als luisterboek en daisyrom....maken we nog meer mensen blij...

Louis van Steenbergen, bibliothecaris backoffice
bibliotheek Oost-Achterhoek

m2cm zei

Een prima idee om dat te vragen. Het zou fijn zijn als iedereen het boek kan lezen!
Margreet van den Berg
adviseur ICT en Onderwijs

Anoniem zei

Succes met de actie.
Marjolein Racké - Hoofd Mediatheek Grafisch Lyceum Rotterdam

Aagje M zei

Goed idee schrijver. Ik sta er helemaal achter. Succes met de actie!

Ada Marquart
administratief medewerkster afd. Netwerkbibliotheek/ProBiblio

Anoniem zei

Goed initiatief.
Succes!

Tom Blikslager
Bibl. Letteren RU Groningen

Jouke zei

Ik steun dit initiatief van harte!!

Jouke de Vries, beleidsmedewerker en webmaster Openbare Bibliotheek Enschede

Anoniem zei

Een heel goed idee! Het is niet erg sympathiek om met slechtziende lezers geen rekening te houden. Het zou mooi zijn als dat dit jaar anders ging. Ik ben het ook eens met de reactie van Louis van Steenbergen; als er ook een luisterversie beschikbaar komt, zullen nog meer mensen bereikt kunnen worden. En dat moet toch betrekkelijk eenvoudig te realiseren zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een geluidsbestand dat men gratis kan downloaden op de website van Nederland Leest.

Laura Meijer, collectiemedewerker ProBiblio

Anoniem zei

Ik vind dit een heel goed initiatief! Helemaal mee eens. En misschien ook voor de blinden een luisterboek? Of ga ik dan te ver?

Joke Leemhuis, kennisspecialist

Gerda zei

Een goed idee. De Nederland Leest aktie is bedoeld om iedereen op een toegankelijke manier aan het lezen te krijgen. Daarbij hoort ook het uitdelen in groot letter formaat van het gekozen boek door de bibliotheken.

Miranda zei

Reactie voor Louis : natuurlijk komt het boek ook in Daisyrom uit; het is al een aantal jaren gebruikelijk dat boeken in zulke acties, denk ook aan de (kinder-)boekenweekgeschenken, gelijktijdig met het gedrukte boek als gesproken versie uitkomen. Het is dan verkrijgbaar voor de mensen met een leeshandicap (blind, slechterziend, dyslectisch) bij Loket Aangepast Lezen.

Miranda Leurink
Accountmanager Bibliotheken
Dedicon (producent in opdracht van VOB en Loket Aangepast Lezen)

NL in GL zei

@ Miranda,
Goed nieuws! Dank voor de informatie, voor mij was het ook nieuw.

Anoniem zei

Wat een goed idee, waarom ben ik daar niet op gekomen! We hebben de afgelopen jaren een grote klantengroep laten liggen, dat moeten ze zich bij de CPNB toch ook realiseren.
Succes ermee,het zal vast lukken.

Anke van Ammers, coördinator bibliotheek Stede Broec

Lettervreter zei

Goed idee.
Doen!

Anoniem zei

Gewoon mee eens.
Nu nog een banner voor dit initiatief zodat anderen dit op hun site kunnen promoten.

Loes R. zei

Prima idee. Wij hebben veel klanten voor de grootletterboeken, en die hebben inderdaad niets aan die gratis uitgave met kleine letters. Na de editie voor laaggeletterden steun ik het initiatief voor de grootletter-editie.
Loes Reichenfeld - Hoofd Back Office Bibliotheek Rijswijk

biebliz zei

Dit initiatief ondersteun ik van harte. Niet alleen vanuit mijn bibliotheek achtergrond. Ook als redacteur van het blad Macula Visie, een tijdschrift voor slechtzienden weet ik dat je deze categorie lezers hier een groot plezier mee doet. Bedankt en succes, Liesbeth Voges-Smits, Bibliotheek Haarlemmermeer

TienD zei

Waarom heeft de CPNB dit niet al lang gedaan?
Als bibliothecaris steun ik de actie van harte, een goede manier om nog meer mensen aan het lezen te krijgen en met elkaar in gesprek te brengen over boeken! De uitgevers van glb zullen er blij mij zijn, kunnen die niet helpen met deze actie?

Eric zei

Graag ondersteun ik dit initiatief.

Eric Sieverts, docent MIM

Anoniem zei

Het zou prachtig zijn als de bibliotheekwereld liet 'zien' er ook te zijn voor de mensen die de kleine letters niet meer kunnen lezen. Slechte ogen zijn al erg genoeg!
Anne-Marie Terlouw - medewerker collectie - ProBiblio

Anoniem zei

Ik schaar me van harte achter dit voorstel.

Anoniem zei

Als een boek bedoeld is om door ALLE inwoners van Nederland te worden gelezen, lijkt me dat je in de eerste plaats moet denken aan een grote groep mensen, die hiervan verstoken blijft. Dus ook ik zou graag het boek in groteletter-editie zien uitgegeven. Succes!
PS. Tegelijk zou je er misschien ook een luisterboek-versie van moeten maken!
Freek Kraak, Den Haag.

friese muts zei

Beste Arda

Niet goed meer kunnen lezen, lijkt me afschuwelijk.
Vandaar dat ik je actie van harte ondersteun.

Thea Andreae
dir. secr. Biblioservice Gelderland

Anoniem zei

Natuurlijk steun ik dit initiatief van harte!! Met zo'n actie moet iedereen mee kunnen doen, dus ook GROOTLETTER, luisterboek en laaggeletterdenuitgaven.

EDda Rekers, specialist doelgroepen ProBiblio

Unknown zei

Mee eens. Met vriendelijke groet, Monique M. Fasel

Anoniem zei

Lezen is voor iedereen, dus Oeroeg graag ook in luistervorm voor blinden en slechtzienden!

Anoniem zei

In dit Jaar van de Tradities moet de grote-letter-uitgave van het boek dat Nederland leest
het begin van een nieuwe
"traditie" worden!

Kaat Haarindewar zei

mooi initiatief, 't heet niet voor niets Nederland leest, dan moet je ook àlle Nederlanders in de gelegenheid stellen.
Magda Meijer informatiedienstverlener
Bibliotheek Waterweg

Anoniem zei

Een heel goed idee, dat ik graag wil ondersteunen!

Anoniem zei

Zonder meer een goede zaak! Ik dacht dat een grote letteruitgave al standaard was bij Nederland Leest. 't Wordt tijd dus.

Anoniem zei

Het is een goed idee, ook de grootletterversie te herdrukken en te verspreiden

Anoniem zei

prima initiatief, dat ik van harte steun.
Hans de Man

Anoniem zei

Goed initiatief!
Lizette Oostendorp
Bibliotheek Filmmuseum

Anoniem zei

Ik steun jouw actie.
Albert van den Berg

Anoniem zei

Prima initiatief.

Daphne Meijer - Bibliotheek Waterweg

Anoniem zei

Ook vanuit Barneveld een positieve reactie op jouw initiatief.

Erik Worm
Directeur Bibliotheek gemeente Barneveld

Anoniem zei

Nederland Leest in Grote Letter?! Zeker doen! Maar er is toch ook al een Daisyrom!? Dat is absoluut fijn voor mensen als mijn moeder, die nu (voor 98%) blind is. Maar ze zegt nog steeds dat het zelf lezen van grootletterboeken toch leuker was.

Frans Jaspers
Biblioservice Gelderland
Consultant
Projectleider Collectiebeleid Gelderland
Programmamanager Collectiebeleid Overijssel

Ineke Groters zei

Goed idee! Het idee achter Nederland Leest is dat heel Nederland het bewuste boek leest, of tenminste kan lezen. Daarmee heb je eigenlijk niet genoeg aan alleen een "gewoon" boek. Een editie voor laaggeletterden en een grootlettereditie zijn mooie aanvullingen (naast een luistereditie?)

Ineke Groters - Bibliotheek Zwolle
consulent collectievorming

Anoniem zei

prima idee!

Anoniem zei

Goed initiatief. Bij ons is de vraag naar groot letteredities al gesteld. Succes!
Dorien 't Jong
Bibliotheek Zuid Hollandse Delta

Anoniem zei

Goede actie! Sinds mijn moeder me enigszins lacherig vertelde dat ze tegenwoordig wel eens grote-letter boeken leest ("want dat is zo fijn"), is bij mij de waardering voor deze boeken weer gestegen.

corrie dammers zei

Enorm goed plan.Succes met de actie


Corrie Dammers,Rijswijk

Anoniem zei

Goed initiatief. Vorig jaar heb ik de versie voor laaggeletterden aan mijn Boek-aan-huis-dienst lener gegeven. Die was in redelijk grote druk. Maar het zou nog leuker zijn, wanneer ik haar een grote letter uitgave aan kan bieden.

Anja Hoogland
Informatiemedewerker
Bibliotheek Waterweg

Anoniem zei

prima initiatief, mijn moeder was visueel gehandicapt en las veel grote letterboeken, maar waarom daar stoppen, het kan ook als leesboek worden aangeboden.

Philip Willems
Senior bibliothecaris HsZuyd

Anoniem zei

zie dat ik een fout gemaakt heb, bedoel niet leesboek maar audioboek

Philip Willems

Obdigi zei

Goede initiatief, als bibliothecaris steun ik deze actie van harte.

The Boss zei

Straf plan, Arda. Lezen is namelijk voor iedereen!
Barbara, adviseur ProBiblio

Noten zei

Van harte ondersteun ik dit initiatief!

Thea Bruijn
consulent bibliotheekwerk senioren
Overijsselse bibliotheek dienst
Nijverdal

Anoniem zei

Een prima initiatief!
Ik sta er helemaal achter. De deelnemers aan de afsluitende avond/discussie/boekbespreking zijn bij ons steeds van middelbare tot hoge leeftijd!
Thea Giesen
informatiemedewerker OB Landgraaf en Onderbanken

Anoniem zei

Arda,
fijn dat je lezers van Grootletterboeken ook wil laten meedoen met Nederland Leest. Met de daisyromversie erbij is het helemaal geweldig!

Femia Schoen
vrijwilligster boekenhoek/boekenkar
verzorgingstehuis Oversingel Weesp

Anoniem zei

In Bibliotheek Heiloo ondersteunen we van harte het initiatief tot een grote letter (her)uitgave van Oeroeg (er was er een met ISBN 90-463-0098-6).
Ook zijn we voorstander van een makkelijk lezen uitgave (al liep die afgelopen jaar matig, maar het was de eerste keer...).
Doel van Nederland leest kan zo beter bereikt worden (= Zo veel mogelijk mensen kennis laten nemen van hetzelfde boek en daarover meningen uitwisselen).
Gert Floor

Anoniem zei

Goed initiatief! Zeker als er toch al een heruitgave is in grote letter, moet dat toch geen probleem zijn.
Grethe

Astrid zei

Een goed initiatief, voor een heel Nederland vol Lezers.

Astrid van Dam
Consulent onderwijs
Bibliotheek Hengelo

Anoniem zei

Tuurlijk doen!
Vorig jaar hebben wij vraag gehad naar een versie in Groot Letter.
Nee verkopen, terwijl we net een Aangepast Lezen Punt hadden geopend was pijnlijk.
Goed initiatief dus.
Ik hoop en verwacht een positief resultaat.

Jantine Bult
Collectioneur
Bibliotheek Westerveld

blondie zei

Ik vind het een goed initiatief en hoop dat het gaat lukken!

Anoniem zei

Prima actie die ik van harte ondersteun,

Maaike Landman medewerker Netwerkbibliotheek, ProBiblio

Anoniem zei

Jong of oud, met haviksogen, pas gelaserd of met glazen min 10 : Nederland Leest is voor iedereen.

Barbara van Dongen
Bibliotheek Rijswijk
Domein Jongeren

Anoniem zei

Prima initiatief; helemaal mee eens. En dan natuurlijk ook in de promotie meenemen.

Liesbeth Vogelaar
Directeur bibliocenter

Anoniem zei

Ik ondersteun graag dit initiatief.
Lezen is van iedereen.
Mannes Westra,
KopGroep Bibliotheken.

Anoniem zei

een heel goed initiatief. steeds meer mensen hebben moeite met de kleine lettertjes.
De mensen die grootletterboeken lezen wordt steeds groter en is (dus) voor ons een steeds grotere doelgroep.
Daarnaast is het een groep die zich meestal erg betrokken voelt bij de bibliotheek en die wrs. graag meedoet met "Nederland leest", als ze de kans krijgen.

Janneke Grooters
coördinator collectievorming Hardenberg

Unknown zei

Ik ben het er helemaal mee eens!

essen2punt0 zei

Geweldig initiatief! Nederland leest is voor iedereen. :)

Anoniem zei

Zeker een goed initiatief om ook een groot letter uitgave in het kader van Nederland Leest te bevorderen.
Heel Nederland moet immers het boek kunnen lezen!

Ik ondersteun de actie van harte.

Gerard Kotter, bibliotheek Oldenzaal.

veerTopps zei

Succes ermee, ik hoop dat het lukt!!

Veronie van Glansbeek
bibliothecaris, Bibliotheek Zwolle

Diane zei

Fantastisch initiatief. Mijn steun heb je. Succes!

Diane Wevers
Consulent Cultuur
Bibliotheek Hengelo

Anoniem zei

ik ben voor!
Jolien van Grootveld - Bibliotheek Waterweg

Jan te Bokkel zei

We willen graag iedereen in het gesprek over dit boek betrekken. Laten we niemand buitensluiten en alles op alles zetten om mogelijke drempels te slechten - dus ook een GROOTLETTERUITGAVE.

Anoniem zei

Goed initiatief!
Hoop dat het lukt!!!

Marian Bredewold
Bibliothecaris
Bibliotheek Zwolle

Anoniem zei

Sta hier helemaal achter om alle al hierboven genoemde redenen!

jacoba zei

Dat zou een goed idee zijn. De uitvoering was altijd in extra kleine letter, dus in grote letter lijkt me wel nodig.
Leidy van Dijk, inlichtingen medewerker, OB Kampen

HermaL zei

ik sluit me graag aan bij initiatief tot GLBuitgave van Oeroeg!
Herma Loman
OB Oldenzaal

Anoniem zei

Goed initiatief. Ik zet mijn naam er ook bij.

Margriet Salomons
vakspecialist educatie
FlevoMeer Bibliotheek

Anoniem zei

Goed idee!

Anja Steenbeeke
OB Oldenzaal

Anoniem zei

Er zeker vraag naar. Eeen goed initiatief.
Hedy Barkey
Mid-er O.B. Amsterdam

Hetty Odenthal zei

Ik sluit me graag aan in deze inmiddels lange rij van reacties.
En wees niet bescheiden: je bent beslist bevlogen!

Groetjes van Hetty Odenthal, bibliothecaris specialist bibliotheek Wierden-Enter

Marlieke zei

Goed initiatief! Ik ben voor!

Marlieke Looman
Bibliotheek Bollenstreek

Anoniem zei

Dat het niet gewoon ook als GLB verschijnt is toch gek?
Ik steun jullie van harte.
Frieda van Tibberen
collectiespecialist jeugd Hardenberg

Anoniem zei

Prima idee. Goed initiatief

Unknown zei

Helemaal mee eens. Als heel Nederland mee wil lezen, dan moet dat ook in grote letter kunnen.

Gertruud zei

Prima initiatief! Ik steun het van harte. Dit boek zal veel ouderen aanspreken, en veel van hen maken dan spelenderwijs kennis met het fenomeen Grootletterboeken. Fijn voor de klanten... en voor de bibliotheken!

Gertruud Kemna
Bibliotheek Zoetermeer

Anoniem zei

Goed plan, zeker gezien het groot aantal ouderen die gebruik maken van de bibliotheek
E. Jonker, bibliotheek Zoetermeer

Anita zei

Een heel goed initiatief wat ik van harte steun!

Anoniem zei

Goede actie. Het lijkt mij eigenlijk vanzelfsprekend dat één van de uitgevers van groot letterboeken hierop inspringt. Het boek is sinds het verschijnen altijd een veelgelezen boek geweest en gebleven. Gezien het thema denk ik dat het vooral veel oudere lezers aan zal spreken dus daar hoort zeker een groot letter uitgave voor beschikbaar te zijn.

Nelleke van Eck
Bibliotheek Pijnacker-Nootdorp

Anoniem zei

Ik steun de actie van harte.

Harry Groothuis
Collectioneur
Bibliotheek hengelo

Anoniem zei

Vorig jaar is hiertoe al eens een poging ondernomen vanuit Brabant. Helaas is dat initiatief toen stukgelopen op geld. Een tweede poging is m.i. zeer op zijn plaats, immers als je zegt (heel) Nederland leest, dan bedoel je ook iedereen, dus ook die mensen die aangepaste leesvormen nodig hebben. Fantastisch initiatief!!!!
Peter Spuij

LotDes zei

Goed initiatief! Mijn stem heb je. Succes!

Anoniem zei

Ik vind dit een heel goed initiatief, want precies wat er wordt gezegd: Nederland Leest moet voor Heel Nederland zijn, dus ook voor slechtziende en blinde mensen.
Ik hoop dat er aan dit initiatief gehoor wordt gegeven.

Anoniem zei

Wij, Rita, Angelique en Marian van de St. 3B-Bibliotheek Bleiswijk vinden het een uitstekend idee!

Anoniem zei

Geweldig idee!
Ik verzorg al jaren de uitlening in verschillende verzorgingshuizen en krijg ieder jaar vraag naar het "Nederland leest boek".
Als het in Grootletter verschijnt kunnen ook deze mensen het boek lezen en meepraten. Dat zou geweldig zijn.
Christel Ruiter - Basisbibliotheek Westfriesland-Oost

Anoniem zei

Prima initiatief. Nederland Leest in alle leesvormen!
Wilma Lems, Vestigingscoordinator Biblioplus Gennep (L)

Unknown zei

een goed initiatief, regibibliotheek ZOUT, 8 locaties, is groot voorstander van het in grote letter uitgeven van het boek Oeroeg in het kader van Nederland Leest! in onze regio wonen veel ouderen en slechtzienden.
Ans Verkerk
regiobibliotheeek ZOUT, loc. Driebergen e-mail averkerk@rbzout.nl

Anoniem zei

Ik ben er voor.

Anoniem zei

Dit is een goede actie, de grote letter lezers moeten ook mee kunnen doen.

Anoniem zei

Mijn steun heb je.

Anoniem zei

Fijn dat jij het voortouw wilt nemen. Heb er in de directe dienstverlening al diverse malen vraag naar gehad!
Voor dus!!!

23yourmind zei

Sympathieke actie! Succes!

Anoniem zei

Een must om dit boek in groot letter druk te publiceren voor de actie Nederland Leest.
Jammer dat dit met voorgaande titels niet is gebeurt.
Juist de oudere en/of slechtziende mens is vaak geissoleerden hunkert naar het ouderwetse menselijke contact. Er zouden dan ook groepsbijeenkomsten in wijkcentra moeten komen om deze groep over het boek te laten discuseren. Francis van der Maas

Ria Smith zei

Een goed idee; zowel de actie in de vorm van een weblog als de poging een GL editie van Oeroeg te verkrijgen. Zou Hella Haasse vast zelf ook wel willen; al was het maar uit solidariteit met leeftijdsgenoten.

Anoniem zei

Het lijkt mij een prima idee.
Er is al eens eerder een geschenkboek geweest in grootletter, nl. een geheim van Philippe Grimbert. Dan moet dit toch ook kunnen.

Charis de Chauvigny de Blot
Informatiemedewerker bibliotheek Sneek

Yvonne zei

Prima initiatief !

Anoniem zei

Super goed idee. Onze wisselbibliotheken lopen hier ook tegen aan. Zij hebben hoofdzakelijk mensen die grootletterboeken lezen...en die hebben nix aan een boek in kleine druk

Hotfield zei

Ik zou het ook een goed idee vinden als er een grootletter-versie komt. Hoort inderdaad bij "iedereen" in de gelegenheid brengen het boek te lezen. In onze bibliotheek is nog steeds meer belangstelling voor het grootletterboek dan voor daisyroms of luisterboeken.

Anoniem zei

Gord idee. Natuurlijk VOOR!

Anoniem zei

Heel goed idee, sta er volkomen achter.

Esther de Wit
3B-Bibliotheek en Bibliotheek Pijnacker-Nootdorp

Shortlist zei

Natuurlijk sluit ik me aan bij dit initiatief!
Judith Kortland
De Bibliotheek
Eemnes I Muiden I Weesp I Wijdemeren

José van Kemenade zei

Ik ben ook voor!!

Mixed feelings zei

Heel goed idee. Ik sta er volledig achter.

Marian Springer

madevo zei

Ja, ik ben voor!!!
Maria Demandt
BiblioNova

Unknown zei

Ja, ik ben ervóór! Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Erna Bosse, De Bibliotheek, vestiging Eemnes

Anoniem zei

Een goed initiatief, ik hoop dat het lukt

ludi zei

Uitstekend idee, hoop dat het gaat lukken. Succes ermee!
Ludolphina OB Sneek

Anoniem zei

Een uitgave in groteletter lijkt mij een prima idee!

Jeanine Kool
Zeeuwse Bibliotheek

Blogwoud zei

Ook de lezers van bibliotheek Woudenberg zijn blij met dit initiatief. Een aardig aantal mensen leest alleen nog grote letter en juist voor deze mensen is het dit jaar een aantrekkelijke titel. Dus doen!

Unknown zei

Ik heb met mijn collega's overlegd en we zijn enthousiast over dit initiatief.

Kan er in dit kader ook nog iets met het luisterboek ondernomen worden?
Medewerkers bibliotheek Delfzijl

Anoniem zei

Een heel goed initiatief, Arda! Als het boek al in grote letter uitgebracht is, moet het toch haalbaar zijn om het opnieuw uit te brengen voor Nederland Leest.

Noortje zei

Prima actie!

Noortje

oma kaat zei

Trouwe bibliotheek leden worden ouder en ouder .... Laat het bliotheekwezen ze in de kou staan nu ze na jaren trouw lidmaatschap zijn aangewezen op GL? Nee toch zeker?
Isa van der Heijden, Bibliotheek Hilversum

Anoniem zei

Prima idee. Wanneer heel Nederland met elkaar in discussie moet, moet het wel gelezen kunnen worden!

Luus Kalishoek
Manager BackOffice
Basisbibliotheek Zwijndrecht

Anoniem zei

Ik sta hier helemaal achter! Prima initiatief! We hebben in ons werkgebied als Bibliotheek twee instellingen voor het voortgezet onderwijs die hier veel behoefte aan hebben. Vorig jaar ook een poging gedaan een grootletteruitgave uitgegeven te krijgen; helaas niet gelukt. Dus sluit ik me graag hier bij aan! Succes gewenst.

Anoniem zei

Prima initiatief, helemaal mee eens. Als we het NL leest noemen, moet ook iedereen het kunnen lezen.
Anneke Enderink, ProBiblio

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met alle 136 voorgangers eens. Vanuit het expertisecentrum Aangepast-Lezen in Gelderland ondersteunen we deze oproep van harte. Overigens een erg mediawijze wijze van reactie peilen...

Yvonne Sinkeldam
Consulent
Biblioservice Gelderland

Anneke zei

Ik sluit mij helemaal aan bij alle voorgaande reacties. Als we Nederland willen latzen lezen, dan ook graag iedereen.

Anneke Enderink, ProBiblio

Anoniem zei

Daar zitten we al lang op te wachten.
Marij Rokx, bibliotheek Zundert-Rucphen

Anoniem zei

Ik ondersteun dit initiatief, we moeten alle middelen aanwenden om ook ouderen/leesgehandicapten mee te kunnen laten doen bij het evenement Nederland Leest.

Anoniem zei

Natuurlijk ondersteun ik dit initiatief! Acties voor leden van de bibliotheek moeten voor ALLE leden zijn. Dus GL, daisyrom, luisterboek..Ik ben er helemaal voor.

Thea Verhagen, medewerker Jeugd en Jongeren, Regiobibliotheek
Z-O-U-T,locatie Rhenen

amelia zei

Een goed idee om het boek in een Groot Letter editie uit te gaan geven. Hella Haasse heeft veel lezers in de oudere doelgroep dus er zal zeker behoefte aan zijn.
Lia Zuydgeest Bibliotheek Rijswijk

Pieternel zei

Prima initiatief!!!!!!!!!!!1

Jannie

Anoniem zei

ingrid n
een prima idee
domeinspecialist senioren bibliotheek rijswijk

Anoniem zei

Graag, graag. Wij hebben veel mensen in zorgcentra die graag mee willen doen!

Anoniem zei

Bij deze onderteken ik van harte!


Karla Seggelink - de Wit
specialist volwassenen en senioren
bibliotheek WFO
Westfriesland.

Anoniem zei

CINOP steunt dit initiatief van harte! Een uitgave voor laaggeletterden en nu ook een grootletteruitgave: zo heeft een ieder die moeite heeft met lezen de mogelijkheid mee te doen aan Nederland Leest. Op naar Oeroeg!

Mirella Verspiek
Adviseur laaggeletterdheid & Inburgering
CINOP

Marion zei

Nederland Leest is een succesformule. Prima kans om een groot publiek te wijzen op de veelzijdigheid aan materialen die in de bibliotheek aanwezig is naast het gewone boek: daisy / gesproken boek / grootletterboek.
Doen dus!!
Marion Bark - bibliotheek waterland

Anoniem zei

Goed idee. Ik steun dit voorstel.

Catherine Theissens
Bibliotheek Westland

Anoniem zei

Uitstekend idee!!

Anoniem zei

Goed idee, Ik sta er volledig achter. Er zijn zoveel (oudere)mensen die niet mee kunnen doen met Nederland Leest, alleen omdat ze wat slechter kunnen zien. Dus het is een goede manier om inderdaad "Heel" Nederland aan het lezen te krijgen!

Marijke Buursen, Bibliotheek Gelderland Zuid

Anoniem zei

Goed idee! Zo krijgen we heel Nederland aan het lezen!

Loes Jansink (Teamleider Collectie OBGZ)

Anoniem zei

Goed initiatief! Mijn stem heb je.

J. Hectors OB Den Hoorn

Anoniem zei

Heel goed idee. Zou dit jaar dan toch echt heel Nederland gaan lezen?
Carin Hoppenbrouwers,
Bibliotheek Gelderland Zuid

Carla zei

Goed inititatief. Wij hebben een redelijk grote GLB gebruikersgroep en elk jaar opnieuw komt van hen deze vraag. Ik ondersteun deze actie dan ook van harte.

Unknown zei

Fantastisch initiatief. Ik ondersteun de actie van harte en hoop dat het gaat leuken.

Anoniem zei

Goed initiatief. We hebben bij de vorige Nederland Leest Campagne al vraag gehad naar een uitgave in grote letter. Ik ondersteun dit initiatief dan ook van harte.
Rena Huisman. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Anoniem zei

EIGENLIJK MOET JAARLIJKS HET BOEK VAN NEDERLAND LEEST UITGEGEVEN WORDEN IN GROTE LETTER (en als luisterboek)

Ankie Roolvink
Bibliotheek Hengelo

Anoniem zei

Goed initiatief.
Laten we hopen dat het dit jaar wel lukt !

Els Glastra
Specialist Senioren Dordrecht.

Anoniem zei

Nog los van het feit dat natuurlijk alle doelgroepen onder acties moeten vallen, is het ook prachtige pr voor je instelling als je gebruikers kunt laten kiezen uit de volledige staalkaart van materialen die bibliotheken aanbieden. DOEN dus

Anoniem zei

Te veel lezers zijn aangewezen op"boeken met grote letters. Menselijkerwijs dienen uitgevers en anderen die met de uitgifte van boeken te maken hebben tegemoet komen aan deze situatie.

sophieke30 zei

Heel goed initiatief. Met groot letter boeken kunnen ook degenen die niet (meer) goed kunnen zien meedoen.

Anoniem zei

Een heel goed idee. Er wordt namelijk teveel van uitgegaan dat gesproken boek en daisyroms voor iedereen die slechtziend is een alternatief is. Maar voor mensen met een hoorapparaat werken deze middelen niet, dan ben je toch echt op groot letterboeken aangewezen.

Thilde zei

Dit lijkt mij een uitstekend idee. Inderdaad: vorig jaar 'makkelijk-lezen' uitgave, nu tijd voor een andere doelgroep!

koningin zei

Ik vindt het een uitstekend idee om dit jaar ook eens een aparte uitgave te verzorgen voor onze lezers die alleen nog grote letters kunnen lezen. Een goed initiatief dat het CPNB zou moeten toejuichen!

Monique de Koning
Specialist Lezen en Literatuur
Bibliotheek Gelderland Zuid

Marieke Oudt zei

Goed idee. Ik ben voor.

Marieke Oudt
manager Bibliotheek Gelderland Zuid

eend zei

Een heel goed initiatief. Veel oudere lezers hebben de tijd die Hella Haasse in Oeroeg beschrijft zelf meegemaakt. Volgens mij zal er genoeg belangstelling bestaan voor de GRL ed.

Anoniem zei

Goed idee Grootletterboek voor Nederland Leest.

José Hassink
Bibliotheek Steenwijk Specialist PR en Cultuur

Anoniem zei

Ook ik steun dit geweldige initiatief!
Romy Tiemes
Hoofd Frontoffice
Bibliotheek Kop van Overijssel/ Bibliotheek Zwartewaterland

Anoniem zei

Een goed initiatief. Lezers zullen het weten te waarderen. Succes met de actie!

Anoniem zei

Lijkt mij een heel goed plan om Oeroeg ook - juist ook - in GrootLettereditie aan te bieden tijdens de
Campagne Nederland Leest 2009.

Tineke Bijlsma-van der Veen
Medewerker Informatie & Advies/BEZIG

Anoniem zei

Ik sluit me bij voorgaande reacties aan. En nu maar ouderwets duimen!
Karin de Jong, Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken

José zei

Ik sluit me er volledig bij aan. We willen toch dat héél Nederland Leest. Hopelijk volgen er nog vele positieve reacties en gaat met aan de slag voor een GLB uitgave.

medolseo zei

Prima initiatief!! Ik houd me bezig met Aangepast Lezen en dit past daar dus perfect bij.

Thea zei

Heel goed iniatief.
Ik steun het van harte.

Fenneke zei

Prima initiatief! Hoop dat het lukt.

Fenneke Aarnink
Bibliothecaris
Bibliotheek Zwolle

richter46 zei

Geweldig dat je dit op touw zet.
Mijn stem heb je.
Jeannette Hofman (OBD)

Anoniem zei

Goed initiatief.

ik hou van lezen zei

Nederland leest, maar dan ook heel Nederland..
Goed initiatief

Anoniem zei

Bibliotheek De Lage Beemden staat helemaal achter het verzoek om het Nederland Leest boek ook in grote letter te laten verschijnen. In het kader van de acties rondom het Aangepast lezen zou dit een goede zet zijn.

Jeanne

FGJ zei

Uitstekend initiatief! Genoeg mensen die vorig jaar meededen met "Nederland leest" zijn toch wat ouder, en een deel daarvan....
Ken hier genoeg mensen die het heel erg zouden waarderen als er ook eens op deze manier aan hen gedacht wordt!

mgbbabe zei

Heel goed idee! Hoop dat het gaat lukken.
Jolanda Dercksen, FO medewerker Bibliotheek Haarlemmermeer.

Anoniem zei

Goed idee. Ik doe zelf ook de uitlening van de bibliotheek in de verzorgingshuizen en ook daar zijn de lezers op de hoogte van Nederland Leest. Alleen de meeste lezers lezen groot letter boeken dus aan het leuke gratis boek hebben zij zelf niets en dat is wel heel erg jammer.

Anoniem zei

Ook wij ondersteunen deze aktie van harte,
de redenen zijn al beschreven in 183 reakties hiervoor"

hetty en marie-josé
vrijwilligers bibliotheek Beukenhof in Loosdrecht

Anoniem zei

Onze klanten vroegen vaak naar een grote letter uitgave van de Nederland Leest uitgave (Dubbelspel of Twee vrouwen.
We zouden het erg op prijs stellen als dit jaar een GLB-uitgave van Oeroeg zou verschijnen.

Alie Rijpma / Bibliotheek Kampen
Doelgroepspecialist BO volwassenen

Anoniem zei

IK SLUIT ME HELEMAAL BIJ DIT GOEDE INITIATIEF AAN; MIJN VISUELE BEPERKING MAAKT, DAT IK ZO AF EN TOE STUKJES MET KLEIN LETTERTYPE KAN LEZEN, MAAR ZO DOE IK MEESTAL 2 MAANDEN OVER EEN GOED BOEK. GROOT LETTERTYPE LEEST MET VEEL MINDER INSPANNING EN LEZEN IS PER SLOT VAN REKENING EEN ONTSPANNENDE BEZIGHEID!

Anoniem zei

Prima idee. "Nederland leest"is toch bedoeld voor ALLE bibliotheekleden vanaf plm.14 jaar? Dus daar horen ook de leden bij die wat minder goed kunnen zien!
Loes Schoevers, coördinator receptie-uitleenservice

Unknown zei

Ook Bibliotheek Midden-Brabant ondersteunt dit initiatief van harte!
Lezen is namelijk voor IEDEREEN!

Otto Janssen
Domeinspecialist BEZIG.

Ron zei

Prima initiatief! Ik hoop dat er een GL-uitgave komt. Succes bij de CPNB!
Ron Strik-Bibliotheek Rivierenland

Anneke zei

Goed initiatief dat ik van harte steun. Nederland leest moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor laaggeletterden en slechtzienden.
Deze titel lijkt me heel geschikt voor een experiment.

Anneke Friedhoff
Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken
Ontwikkeling & Educatie

katrien zei

dag arda, wat een leuk initiatief!
ik was al erg blij met de uitgave voor 'laaggeletterden' de laatste keer, maar ook de slechtzienden zijn op aangepaste uitgaven aangewezen natuurlijk.
ik onderschrijf het verzoek dan ook van harte!
groetjes,
katrien
doggershoek
den helder

Unknown zei

Goed initiatief en ik steun het van harte.
Overigens hoorde ik van een schoolmediathecaris dat de "Makkelijk lezenuitgave" van vorig jaar veel geleend wordt door dyslectische leerlingen.
Annette Stevens
Bibliotheek Dommeldal